Det lesbiska paret Melissa Sheehan och Kelly Gray-Sheehan bor tillsammans med sina barn i Massachusetts, USA. Det var bara några dagar innan julafton som deras trädgårdsutsmyckning, en regnbågsflagga, en transflagga, jämställdhetstecknet och en black lives matter-skylt, skulle komma att uppröra en av grannarna, rapporterar  LGBTQ Nation.

Den 23 december gick Melissa ut för att hämta posten och hittade ett annorlunda julkort i brevlådan med en bild på en full tomte avdäckad i snön. Till en början trodde hon att det var ett skämt men insåg ganska fort att så inte var fallet. Familjen möttes istället av en hatfull utläggning med grammatiska fel om flaggorna på deras tomt.

I brevet stod det bland annat “Sheehans, jag kör förbi ert hus regelbundet och vill därför skicka ett meddelande till er om era skyltar och flaggor. Jag älskar er = och prideflaggan men om ni är = varför måste ni trycka upp det i allas ansikten? Ni verkar vilja vara speciella”.

Och påhoppen mot familjen slutade inte där. Den anonyma grannen verkade inte heller gilla att Sheehans är demokrater “Hur har det gått för er? Det är rekordhög inflation, illegal immigration, rekordhöga skulder och vi har en media som kysser Golden State-mördarens (fyll i lyckan). Jag förstår mig inte på er människor. Ni skulle tro på CNN, MSNBC och Rachel Maddow om de så sa att himlen var röd. Kom bara ihåg… ni ville ha det här”. Brevet var signerat med “er ojämlika granne” men hade ingen returadress.

I en intervju med MassLive säger Melissa att brevet inte gjorde henne arg.

– Jag skrattade mest på grund av hur trångsynta vissa individer är.

Strax efter händelsen publicerade Kelly ett inlägg på Facebook där hon delade med sig av julkortet. Inlägget har nu överösts av kärlek från andra grannar.

– Två hatkommentarer av säkert 500 kommentarer säger mycket om vårt samhälle, säger Melissa.

Renee Considine, en granne och familjevän till Sheehans, såg inlägget och kom på den briljanta idén att starta en insamling till The Trevor Project, den största självmordsförebyggande och krisingripande organisationen för hbtq+ personer. Under mindre än 24 timmar lyckades Renee tillsammans med paret nå insamlingens mål och samlade in över 5000 kronor.

– Det här sänder ut meddelandet att vi inte tolererar hat, säger Renee. Insamlingen är fortfarande öppen för dem som är intresserade av att donera. Varje cent som samlas in går till The Trevor Project och är ett budskap av kärlek och stöd.