Pete Buttigieg som blev den första öppet homosexuella att kandidera till att bli presidentkandidat i USA är nybliven tvåbarnsförälder tillsammans med maken Chasten. På parets respektive Instagram syns glada familjebilder tillsammans med deras två små bebisar.

På nyårsafton publicerade Chasten en bild på paret där de höll i sina barn framför julgranarna inne i Vita huset i Washington DC.

”2021 gav oss många utmaningar, men det gav oss också mycket att vara tacksamma för. Gott nytt år vänner, med hopp om ett fredligt och glädjefyllt 2022”.

Kommentarsfältet fylldes snabbt av glada tillrop och komplimanger av familjens nyårsstil. Men vissa var inte lika imponerade.

En man som arbetar som mäklare skrev en hatisk kommentar om familjen som Chasten skärmdumpade och lyfte upp i stories.

”År 2022 skulle man kunna tro att sådana här människor är smarta nog att publicera sin homofobi genom ett alternativt konto, och inte ett som lätt går att koppla till personens arbetsplats. Ganska pinsamt för @americanhomes4rent, ett företag som påstår sig vara jämlikt och som ”bygger en kultur av inkludering och hemmahörande”. Jag känner mig oroad för era hyresgäster.” skrev han till skärmdumpen.

Företaget gick snabbt ut och svarade att personen som skrivit den homofobiska kommentaren inte varit anställt hos dem på över fem år. Istället visade det sig att han nu arbetade som mäklare åt ett annat stort företag, men den anställningen har nu avslutats.

Instagram skriver Skyline Properties att de valt att sparka mannen med omedelbar verkan.

”Vi vill uppriktigt be om ursäkt till familjen Buttigieg och hbtq+communityt för all skada som kom från den här individens trångsynthet. Vi tolererar ingen typ av hat och vi har inte plats för en mäklare som beter sig på det sättet.”