Det var fredagen den 17 december klockan 02:15 som Harvey Parker senast sågs lämna en hbtq+ nattklubb i Westminster, London. Efter försvinnandet har det har varit ett stort sökpådrag och häromdagen blev polisen underrättad av sjöräddningsorganisationen Royal National Lifeboat Institution (RNLI) att en kropp hittats i floden Thames, rapporterar PinkNews.

I förrgår bekräftade Coroner’s Court för västra London att kroppen är Parkers. Dödsfallet klassas hittills som oförklarat. Kriminalinspektör Lucy O’Connor säger i ett uttalande:

“Vi förser Harveys familj med all tillgänglig information. Vi ber också media att respektera familjens integritet i denna utmanande och svåra tid.”

Parker hade högfunktionerande Autism och studerade musik vid University of York. Häromdagen publicerade studentunionen ett inlägg på Facebook “Vårt djupaste tack går till alla som letat med oss och supportat oss och tack till Metropolitan polisen i sökandet att hitta Harvey”.

Parkers vänner och familj har nu även startat en insamling i minne av honom “Vi skulle vilja samla in pengar till människor som Harvey: de insamlade pengarna kommer att gå till unga queera supportgrupper, neurodiversa och könsvarierade ungdomar som skulle dra nytta av känslomässigt eller mentalt hälsostöd och hjälpa till att stödja begåvade musiker från underrepresenterade samhällen”.

Insamlingens ursprungliga mål på 100 000 kronor överträffades efter bara några timmar och i dagsläget har de samlat in över 500 000 kronor.