När ”James” skulle klippa sitt hår gick han till samma barberare som fixat hans frisyr de senaste tre gångerna. Men nu var han inte längre välkommen. Av barberaren, verksam i Manchester, Storbritannien, fick han höra att de inte klipper kvinnofrisyrer.

James berättar i en intervju med Manchester Evening News att han transformerade till sitt rätta kön för två år sedan, men att han tyvärr haft det tufft sedan dess.

– Jag äcklades över att de behandlade mig som att jag inte hade någon som helst betydelse. Och jag kände stor skam över min kropp. Eftersom jag är trans är det extremt sårande och respektlöst att kalla mig för kvinna.

När Manchester Evening News ringer up barberaren och frågar varför de inte kunde klippa James hår svarar de att ”de bara är kvalificerade till att klippa herrfrisyrer”. Något som James har.

– Det är viktigt att vi belyser de här frågorna. Det finns så många fler med mig som är rädda för att gå ut och bli dömda för hur de ser ut, hur de låter eller för att bli felkönade.