Den 18 april 2020 hade teaterföreställningen Honey Punch and Pals premiär på Seacoast Repertory Theatre i New Hampshire, USA. Showen blev en höjdare, inte minst hos barnpubliken och i samband med pandemin började den sändas live.

I Honey Punch and Pals får vi följa drugan och 50-tals husmorn Honey Punch, spelad av Jason Faria, som har en sagostund tillsammans med sina dockor. Regissörerna Brandon James och Ben Hart säger att föreställningen är någonting för alla – men nynazisterna håller inte med.

I december 2021 ställde sig svartklädda nynazister från Nationalist Social Club (NSC) utanför teaterbyggnaden med banderoller där det särskrivet stod “Drag Queens är pedofiler”. De hade marscherat från Maine till New Hampshire och delade ut flygblad med bilder på Jason och varnade folk att hålla sig borta från honom.

I en video publicerad på Instagram kommenterar han nu händelsen.

“Om jag backar ur nu lär jag folk att man inte ska uttrycka sig själv. Vi har en plikt som queera människor och som dragqueens att skydda folk att kunna uttrycka sig. Låt oss nu gå samman.”

Regissören Brandon berättar att han inte var förberedd på händelsen. Han trodde att det skulle vara en liten grupp religiösa högerdemonstranter som viftade med skyltar och skrek.

– Vi förväntade oss inte aggressiva militanter, säger han och fortsätter:

– Vad ska vi som människor göra? Vad ska vi som organisation göra? Svaret är inte att tiga. Vi kommer inte att stänga ned och låta dessa människor upprepa historien.

Händelsen har nu fått stor uppmärksamhet. Den 8 januari samlades 50 supportrar utanför teatern med regnbågsflaggor och prideskyltar med texter som “Spread love, not hate”.