Luke Whitehouse och Lachlan Mantell har varit ett par i åtta år och vill nu ta sig in på bostadsmarknaden i Storbritannien. Paret har spenderat mycket tid i orten Couldson en dryg timme utanför London eftersom Lukes bror bor där med sin familj, och nu letar de efter sitt eget drömhus i närheten.

Paret fick upp ögonen för ett parhus i klassisk stil som var listat på den brittiska bostadssidan Purplebricks och de kontaktade säljarna för att be om en visning. Säljarna, ett ungt kristet par, svarade med ett förslag på dagar då Luke och Lachlan var välkomna att titta på huset. De bad också om mer information om ”deras omständigheter”. Men när det i Luke och Lachlan svar framstod att de två var ett par gick husdrömmen i kras, vilket Daily Mail har rapporterat om.

”Kära Lachlan och Luke,

Tack för att ni delar med er av era omständigheter till oss. Vi är ledsna om vi framstår som påträngande, men vi vill vara tydliga med att vi inte är villiga att låta två män som lever tillsammans titta på eller köpa vårt hus. Det går emot Guds ärofyllda ord, den heliga bibeln, Romarbrevet 1:24-28 och Judas brev 7 (King James version).”

Till Daily Mail berättar Luke om sin reaktion efter att han läst säljarnas meddelande.

– Först skrattade jag, men sen blev jag ledsen och ringde min mamma och grät ut. Homofobi existerar fortfarande men jag var inte beredd på det. Det tog mig på sängen.

Luke och Lachland kontaktade sidan Purplebricks som listat huset och förklarade vad som hade hänt. Purplebricks har bett om ursäkt till paret för hur de blivit bemötta av säljarna och tagit bort annonsen samt återbetalat det kristna parets annonsavgift.

”Dessa åsikter går helt emot vår värdegrund” skrev Purplebricks till Luke och Lachland.