I det australiska programmet The Project berättar läraren Helen Clapham Burns om chocken hon fick när skolan hon jobbade på och där hennes son var elev skickade ut ett nytt ”skolkontrakt”.

I kontraktet skrev Citipointe Christian College i Brisbane att de har rätt att kasta ut elever baserat på deras sexuella läggning eller könsidentitet. De krävde att samtliga vårdnadshavare och anställda på skolan skrev under kontraktet inom en vecka från att det skickades ut, rapporterar Pink News.

”Vi tror att alla typer av sexuell osedlighet (inkluderande men inte uteslutande otrohet, otukt, homosexuella akter, bisexuella akter, tidelag, incest, pedofili och pornografi) är synder och en förolämpning till Gud och är destruktivt för mänskliga relationer och samhälle. ”

i kontraktet uppger de även att de kommer att vägra bejaka elevers könsidentitet och utgå från deras biologiska kön.

Skolans hbtq-fobiska ståndpunkt var något som Clapham Burns inte kunde skriva under på. Till The Project är hon känslosam när hon berättar om sitt beslut att ta ur son ur skolan, där han har sina vänner, och att hastigt säga upp sin tjänst.

– Jag kan inte skriva under, säger hon samtidigt som rösten bryter.

En elev från skolan har startat en namninsamling i protest mot Citipointe Christian College, som i skrivande stund signerats över 80 000 gånger.

Rektorn för skolan, pastor Brian Mulheran, försvarar kraven i ett officiellt uttalande och menar att deras värderingar inte är nya, bara tydligare.

–Vi har alltid haft dessa kristna värderingar och vi försöker vara rättvisa och transparenta till alla i vårt samhälle genom att tydliggöra dem i skolkontraktet”