Valentino Kyriakou, 20 och Naya Martinez, 21, hade beställt mat från en snabbmatsrestaurang i nordvästra London den 20 januari när de plötsligt blev konfronterade av en grupp män. En av männen filmade hela attacken och lade själv ut den på TikTok.

I videon syns hur männen skriker homofobiska och transfobiska glåpord mot vännerna som lugnt väntar på sin mat. Till slut kräver de att Valentino och Naya lämnar restaurangen för att sen följa efter dem ut på gatan, där hatet fortsätter.

Videon togs bort av TikTok eftersom den bröt mot nätverkets regler mot våldsinnehåll. Men då hade den redan gått viral och spridit sig till Instagram och Twitter. Videon fungerar nu som Londonpolisens främsta vapen för att identifiera gärningsmännen.

Till BBC News berättar Valentino och Naya om attacken.

– Sånt här händer hbtq-personer i London varje dag och jag blev förvånad över att videon gick viral. Men jag är glad att det hände för det skapar det perfekta tillfället för oss att berätta och kanske få folk att förstå att sånt här faktiskt händer, säger Naya.

Valentino berättar att han förundrades över hur männen kunde provoceras till den här graden, av att de bara stod och väntade på sin hämtmat.

– De använde alla tänkbara glåpord och hotade med att hugga oss. Vi behövde ta oss därifrån utan att ens hinna få all vår mat. Jag trodde faktiskt att de skulle hugga oss. De blev helt galna, det gick från ett till 100.