I Fredags blev det möjligt att streama Vänner i Kina. Men enligt South China Morning Post har flera avsnitt klippts om för de kinesiska streamingtjänsterna.

För tittare i Kina framstår till exempel karaktären Carol Willick, exfru till Ross, som heterosexuell. De sex vännernas samtal om Carol och scener där Carols partner Susan Bunch är med har tagits bort. Bland det bortklippta materialet är ultraljudsscenen där Ross, Susan och Carol ser sin son för första gången. I avsnitt två ska ordet ”lesbisk” dock ha fått vara kvar i en scen, men då utelämnades istället ordet i den kinesiska textningen.

En annan scen som inte visas är den från Vännernas nyårsfirande när Chandler vid tolvslaget får panik över att han inte har någon att kyssa in det nya året med och Joey plötsligt rycker in med att pussa sin kompis på munnen.

Den kinesiska censuren av det som klassas som olämpligt innehåll sträcker sig över all typ av mediainnehåll tillgängligt i landet. Innehåll med hbtqi-inslag är en av de punkter som utsätts för censur.

När Friends Reunion, dokumentärspecialen som återförenade Vänner-skådisarna, visades förra året hade gäster som Lady Gaga, BTS och Justin Bieber klippts bort. Anledningen var enligt uppgifter till BBC för att de tidigare yttrat sig negativt om Kina.