Jonathan Shelley är pastor i Faithful Word Baptist Church i Hurst, Texas. Han är ökänd i sin hatretorik mot hbtq-personer och har portats från att resa till 33 länder för att predika, däribland samtliga Schengenländer efter att han hyllade massmördaren Omar Mateen som sköt ihjäl 49 personer på gayklubben Pulse 2016.

Förra året skapade pastorn stor uppståndelse när han i en predikan på Youtube som han kallade ”älska din granne som du älskar dig själv” försökte förklara varför han inte tycker att det är en synd att önska att homosexuella män dör.

”Personligen anser jag att alla sodomiter, alltså män som har sex med män, är pedofiler. Alla som älskar barn och älskar sin familj borde vilja att de här personerna avrättas. Jag är ingen våldsam person. Och Bibeln gör det tydligt att det är skillnad på att avrätta någon och att mörda någon.”

Hyresvärden av fastigheten som pastor Shelley hyr till sin församling har länge försökt säga upp kontraktet på grund av hatretoriken. Och till sist togs frågan upp i rätten, vilket LGBTQ Nation har rapporterat om.

Domen var tydlig. Pastor Shelley med sin församling måste vara ute ur lokalen senast på måndag och ska betala för hyresvärdens advokatkostnader, en summa som landade på 42 000 dollar.

”Folk måste förstå att man inte får spy ur sig våld, inte ens i kyrkliga sammanhang” sa hyresvärdens advokat efter domen.