Walkie-talkies, skottsäkra västar och stridshjälmar. Det är den huvudsakliga militära utrustningen som Kyiv Pride och Ukraine Pride meddelar att det finns brådskande behov för i det som de kallar för ”hbtq+militären”.

”Vi är i akutbehov av utrustning och taktisk ammunition för våra hbtq+militär, skriver de i ett Twitterinlägg delat av Kyiv Pride.

Namnet bakom insamlingen är Sofia Lapina från organisationen Ukraine Pride. På Facebook skriver hon hur pengarna från insamlingen hittills har spenderats och delar bilder på frivilliga militärer.

I måndags meddelade Lapina att de fått in 7000 dollar.

”Vi har fortfarande inte kunnat köpa skottsäkra västar och hjälmar eftersom de har varit slut, med vi sparar pengar till det och har information om hur vi kan importera det från olika länder till rimliga priser.”

Vidare skriver hon att de även använder donationerna till att stötta hbtq-individer på plats.

Johnny Kroneld som är ordförande för RFSL:s insamlingsstiftelse har i en tidigare artikel kommenterat hur man som givare kan säkra sig på att pengarna hamnar rätt.

– Det viktiga är att som givare enbart bidra till insamlingar där man känner personen bakom väldigt väl, alternativt att det är en väl etablerad organisation med 90-konto (Svensk insamlingskontroll). Gör det gärna via organisationen hemsida eller officiella sida på sociala medier.