Den privata pojkskolan Prince Alfred College i Adelaide, Australien välkomnade sin första kvinnliga elev helhjärtat förra veckan, vilket The Advertiser har rapporterat om.

Sedan 1869 har skolan var en skola för endast pojkar. Men efter att en elev öppnade upp om att hon är trans har de alltså brutit sin 153 år långa tradition.

I ett meddelande som gått ut till föräldrarna klargör rekorn Bradley Fenner att flickan Alice är varmt välkommen att fortsätta sina studier i pojkskolan, och att hennes skolkamrater är både respektfulla och stöttande.

”I morse har en elev som varit på Prince Alfred College sedan förskolan berättat för sina kamrater att hon är trans och att hon identifierar sig som tjej och hädanefter kommer att heta Alice. Bemötandet från hennes årskurs var som vi både hoppats och förväntat oss respektfullt och stöttande. Alice har levt med sin könsdysfori under en längre tid och har fått proffesionellt stöd både från skolan och utanför. Hon personifierar vår skolas motto: gör modiga saker och härda ut, vilket är precis vad hon har gjort”.

De meddelar också att skolan nu ska specialdesigna en uniform till Alice.