För en månad sedan hamnade Citipointe Christian College i Brisbane, Australien, i blåsväder efter att ha skickat ut ett skolkontrakt till elevernas föräldrar som krävde att vårdnadshavare skrev under skolans värderingar. I kontraktet beskrevs homosexualitet som synd och likställdes med pedofili, tidelag och incest.

Skolan tvingades dra tillbaka kravet efter att en elev startat en protestlista som fick över 150 000 underskrifter.

Nu står Citipointe Christian College i stormens öga ännu en gång. Enligt uppgifter till The Guardian tvingas skolans anställda skriva på ett avtal som säger att de endast få beskriva sig själva som heterosexuella, annars riskerar de att sparkas.

”Det är ett yrkeskrav att anställda på skolan inte verkar på ett sätt som han vet, eller rimligen borde veta, går emot skolans religiösa tro. Inget i hans/hennes avsiktliga beteende får vara oförenligt med den väsentliga rollen för deras position. Specifikt, men inte uteslutande till, dennes utryckta sexualitet genom heterosexuella monogama förhållanden, som uttrycks intimt inom äktenskap” står det i kontraktet som The Guardian har tagit del av.