I lördags valdes en ny styrelse för Stockholm Pride och den nya Pride-bossen blev Fredrik Saweståhl, Moderat regionpolitiker i Stockholm och tidigare förbundsordförande för Öppna Moderater.

– Det är spännande att få chansen att leda Nordens största Pride-festival, särskilt 2022 när Stockholm Pride gör storstilad comeback. Vi ska sätta färg på Stockholm och vara det största återstartspartyt av alla, säger Saweståhl.

I samband med valet kommenterade han också Stockholm Prides årstema ”Dags att bekänna färg”.

– Det finns många viktiga frågor vi vill belysa under Pride-veckan och vi vänder oss till alla runt om: Besökare från hela landet, politiker, företag och organisationer. Visa vad ni vill åstadkomma. Bekänn färg och var en del av Pride, men jobba även året runt för ett öppnare samhälle.

Övriga ledamöter i styrelsen för Stockholm Pride 2022 är Jesper Graetsch, Michal Budryk, Susan Laamanen, Mats Nordström, Cornelia Karlsson, Ingwar Eklund, Anne Hööglund och Per Wahlberg.

I ett pressmeddelande lyfts den nya styrelsen fram som en med ”bred erfarenhet kopplat till hbtq+frågor, community och tidigare erfarenhet av Stockholm Pride”.