Den öppet gay gymnasieläraren Jay Bowman har arbetat inom skoldistriktet i Huntington, Ohio i 30 år.

På jobbet bar han ett regnbågsfärgat armband som flera elever frågade honom om, varpå han svarade vad det var och gav dem var sitt eget.

– Om en elev har frågor, och en elev vill ha sanning, så tycker inte jag att jag ska förbjudas från att ge det, säger han i en intervju med NBC 15.

Gesten gjorde att Bowman fick sparken från sitt jobb. Enligt skolchefen hade han brutit mot skolpolicy genom att diskutera politiska ämnen med eleverna samt genom att ge dem armbanden.

Efter uppsägningen av läraren inleddes protester av elever på skolan. Vissa valde att gå till skolan med Pride-armband och några satte upp lappar med regnbågsfärger och budskapet ”Love is Love”. Men det var inte samstämmiga protester från eleverna. Enligt NBC 15 så revs flera av lapparna ner och kastades i skolans urinoar.

– Jag har inte försökt rekrytera någon. Det är föräldrarna som är ansvariga för sina barn. Det är föräldrarna som får lära barnen vad som är rätt eller fel. Jag tycker att reaktionerna på det jag gjorde var orättvisa i jämförelse med andra överträdelser som skett på skolan. Huntington är ett konservativt område där mänskliga rättigheter visserligen inte är något vilt främmande men det är obekvämt för vissa människor, säger Bowman.