I ett inlägg publicerat på sociala medier konstaterar den konservativa brittiska riksdagsledamoten Jamie Wallis att ”det är dags”. Efter det följer en lång text där han kommer ut som trans. I en uppdatering publicerad några timmar efter förklarar han att han fortsatt vill benämnas med pronom han/honom.

”Jag är trans, eller för att vara mer exakt, så vill jag vara det. Jag har diagnostiserats med könsdysfori och jag har känt såhär sedan jag var ett litet barn. Jag hade inga planer på att någonsin dela det här med er. Jag har alltid tänkt att jag skulle hinna lämna politiken innan jag sa det här högt.”

Vidare berättar Wallis att en person har använt bilder på honom för att pressa honom på pengar och outat hans transidentitet för hans pappa.

”I april 2020 blev jag utpressad av en person som outade mig för min pappa och skickade foton till mina familjemedlemmar. Han krävde 50 000 pund för att vara tyst. Polisen var stöttande och så förstående och vid det här tillfället fungerade systemet. Han erkände och dömdes till fängelse i två år.”

Men efter Wallis seger mot utpressaren möttes han av nästa smäll. En våldtäkt.

”För några månader sedan i september träffade jag en person över nätet. När jag valde att säga nej för att han inte ville ha kondom valde han att våldta mig. Jag har inte varit mig själv sen den här incidenten och jag tror inte att jag någonsin kommer att återhämta mig. Det är ingenting som man kan glömma, och det är inget som man någonsin kan gå vidare från”.

Efter att Wallis öppnade upp om sin transidentitet tidigare idag och anledningarna bakom har han överösts med stöd, som han tackar för.

”Jag är överväldigad över den godhet och det stöd jag har fått” skriver han på Twitter.