På årsmötet den 31 mars valde West Pride en ny styrelse. Ordförandeskapet landade på Göteborgsprofilen Ronnie Hallgren med ett CV som osar vana. Han har nämligen varit vd på både Göteborgs Stadsteater och på Göteborgsoperan. Hallberg är heller inte oprövad i Pride-sammanhang, 2007 var han nämligen med och grundade HBT-GBG som sedan utvecklades till West Pride.

– Det är en sann glädje att få påbörja arbetet som ordförande i styrelsen för West Pride. Kampen mot orättvisor och förtryck, exkludering och diskriminering behövs nu mer än någonsin. Förföljelse av människor i många länder för deras sexuella läggning och, inte minst, en orättfärdig och grym invasion av Ryssland i Ukraina gör att arbetet i West Pride och dess systerorganisationer runt om i världen behövs mer än någonsin, säger Hallgren om nya rollen i ett pressmeddelande.

Som ny vice ordförande valdes den West Pride-vane regionpolitikern för Liberalerna Richard Brodd.

– Det är med stor Glädje, ödmjukhet och tillit jag blev vald till Vice ordförande för West Pride. En kan tro att rättigheterna för HBTQI-personer måste väl vara självklara, i alla fall här i Sverige? Tyvärr så är det inte så. Det finns mycket kvar att göra. Det finns rättigheter som måste påminnas om varje dag. Dessutom i vår omedelbara närhet finns det platser där personer flyr för sina liv på grund av den en är. HBTQI rörelsen i alla former behövs! Jag är en del och den och jag är stolt, säger Brodd.

West Pride 2022 går av stapeln måndag den 13 juni och avslutas söndag den 19 juni.