För ett år sedan berättade 15-åriga Jess från staden Herne i Tyskland för sin mamma Nicole att hon var tjej och inte kille. Hennes mamma blev inte förvånad. Ända sedan hon var ett litet barn hade hon visat stort intresse för att bland annat ha på sig feminint kodade kläder.

– Hon lyste upp när hon hade peruker och klänningar. Hon blev glad och fri, säger mamma Nicole i en intervju med den tyska nyhetskanalen RTL.

När Jess började leva som tjej öppet utsattes hon för mobbning och hånfulla kommentarer. Trots det blev hon mer och mer säker i sig själv berättar hennes mamma.

Fredag den 25 mars hade Jess gått ut med tre killkompisar men hon kom inte hem den kvällen. Tidigt på lördagen hittades hon blodig och medvetslös på en kyrkogård i Herne. En förbipasserande larmade ambulans och Jess fördes akut till sjukhus.

Hon hade attackerats av de tre pojkarna för att de inte accepterade att hon nu levde som tjej. De fick ner henne på marken där de turades om att sparka och slå henne enligt rapporten från polisen i Bochum. Skadorna var så allvarliga att hon försattes i koma i flera dagar. Idag är hennes läge stabilt, men hon är fortfarande kvar på sjukhuset och kan ännu inte gå själv.

De 12-13 åriga pojkarna som misshandlade Jess är för unga för att ställas inför rätta och har därför omhändertagits till ett särskilt boende där de kan komma att spendera de närmsta åren.

”Jag önskar att de skulle kunna bli straffade för vad de gjorde mot mig. Och att människor runt om mig förstår vad jag vill bli. Jag vill gå från kille till tjej” säger Jess till RTL.