42-årige Aidan Moffitt hittades död i sitt hem i Sligo måndag den 11 april. Enligt irländsk media var kroppen ”svårt stympad”. Dagen efter hittades 58-årige Michael Snee mördad i sitt hem. Enligt polisen hade Snee utsatts för ”svårt fysiskt våld som orsakat signifikant skada”.

I onsdags natt greps en man i 20-årsåldern misstänkt för mord. Den lokala polisen är förtegen om detaljer kring misstankarna men säger att de tittar på om det kan röra sig om ett hatbrottsmotiv.

Enligt The Irish Independent utreder polisen om en person har använt sig av dejtingappar riktade till homosexuella män för att hitta sina offer. Teorin har gjort att Sligo Pride gått ut på sociala medier och varnat communitymedlemmar.

”Efter att två män mördats i Sligo och en homofobisk attack ägde rum i Dublin förra veckan uppmanar vi medlemmar av vårt community att vara extra försiktiga”.

Moffitt beskrivs av människor i hans närhet som en ”fredlig och reko person”. En granne till Snee beskrev honom som en tyst man som alltid fanns där när någon behövde hjälp.

”Han var som en kyrkomus. Du hade aldrig märkt att han var där om du inte tittade på honom. Men om du behövde något så fanns han alltid där för dig. Att någon har gjort det här, det är det grymmaste av det grymma”.