Natten till söndagen den 10 april var rugbyspelaren Evan, 23, ute med sin kusin och hennes pojkvän. Vid småtimmarna besökte de en matbutik. När de kom ut konfronterades Evan av en för honom okänd man. Han hånades och kallades bög. Sen fick han ett knytnäveslag som träffade ögat. Efter det har han svårt att minnas förloppet.

– Jag var uppenbart den homosexuella i gruppen. Det är ingenting som jag försöker dölja, säger Evan till radioprogrammet Lunchtime Live om det misstänkta hatbrottet.

Efter att han slagits av mannen som kallat honom för homofobiska glåpord anslöt sig en grupp män till misshandeln, som bevittnat händelsen från andra sidan gatan.

Evan fördes akut till sjukhus där det konstaterades att han hade fått en fraktur i ögonhålan och två frakturer i ankeln.

På Twitter delar han själv med sig av händelsen från sjukhussängen.

– Jag slogs medvetslös. Jag försöker fortfarande att pussla ihop allting, säger han till Lunchtime Live.

Den senaste tiden har flera våldsbrott mot homosexuella män inträffat på Irland. Och i början av förra veckan mördades två medelålders män i sina respektive hem i staden Sligo vilket lett till att den lokala prideorganisationen gått ut med en varning till communitymedlemmar.

– Det är lätt att slukas upp i tanken om att Irland är ett perfekt och accepterande litet land. Men på många sätt är det inte så. Folkomröstningen om samkönade äktenskap 2015 var självklart fantastiskt, och det är lätt att tro att kampen når sitt slut där. Men vi har uppenbarligen en lång väg kvar att gå.