Först kritiserades företaget Disney för att inte uttala sig mot ”Don’t Say Gay-lagen”. Upprörda anställda protesterade utanför Disney World i både Kalifornien och Florida och det arrangerades en ”walk out” från Disneys huvudkontor. Till sist, när lagen som förbjuder hbtqi-prat i delstaten Floridas grundskolor var ett faktum tog Disney-vd:n Bob Chapek ställning mot lagen. Chapek sa att ledningen hela tiden varit emot lagens framfart men att de valt att hålla en låg profil för att försöka samtala med politiker bortom rampljuset, en lobbytaktik som misslyckades.

Men när företaget väl tog ställning fortsatte protesterna, men nu var det konservativt religiösa och ultrahögern som höll i plakaten utanför Disney World Florida.

I en film från en av protesterna har en skylt med texten ”PEDO World” hängts ovanför Disney Worlds logga. Plötsligt stannar en bil i den trafikerade vägen intill protesten och en dam trycker sig fram genom den upprörda massan av anhängare till ultrahögern. Damen sliter ner skylten och tar med sig den, samtidigt som hon levererar ett minst sagt kaxigt svar på tal till en skrikande man.

Se filmen på den hyllade damen nedan.