Den öppet gay tidigare modellen och skådespelaren Ed Buck, 67, tjänade en förmögenhet inom affärsvärlden och blev en stor politisk bidragsgivare för demokraterna i USA. I juli 2021 dömdes han skyldig till nio brottspunkter. Bland annat för att ha injicerat manliga homosexuella eskorter med metamfetamin i utbyte mot sex, vilket dödade två av dem.

I slutet av förra veckan meddelades straffet. Buck ska avtjäna minst 30 års fängelse, rapporterar The Guardian.

”Buck använde sina pengar och sitt privilegium till att utnyttja obalansen av makt och rikedom mellan honom och hans offer som var hemlösa, utblottade och/eller brottades med missbruk. Han spenderade tusentals dollar på droger, fester och ‘leksessioner’ som förstörde liv och spädde på beroenden” säger åklagaren Chelsea Norell.

Det första dödsoffret för miljonärens droglekar var 26-årige Gemmel Moore som hittades i död i Bucks lyxlägenhet i West Hollywood 2017. Sedan dess har flera riktat högljudd kritik mot det amerikanska rättsväsendet och menat att Buck har fått gå fri på grund av sin rikedom och sina politiska bidrag.

Sedan 2000 har Ed Buck givit mer än 500 000 dollar till det demokraterna och varit en aktiv förespråkare för hbtq-rättigheter.