Den amerikanska delstaten Texas har nyligen inför riktlinjer som klassar föräldrar som tillåter sina barn att få könsbekräftande behandlingar genom till exempel hormonblockerare som barnmisshandlare. Nu har Floridas guvernär Ron DeSantis skrivit under nya riktlinjer utfärdade av delstatens socialdepartement som inför liknande begränsningar som Texas. Men dessa riktlinjer går ett steg längre, rapporterar Pink News.

I Floridas nya sjukvårdsriktlinjer som utfärdades den 20 april står det att personer under 18 år inte ska få hormonblockerare och/eller hormonbehandling. Samtidigt så beskrivs även så kallad ”social transition” som oacceptabel. Social transition innebär bland annat byte av namn eller pronomen och att transtjejer klär sig i feminint kodade kläder och att transkillar klär sig i maskulint kodade kläder.

Florida och guvernören Ron DeSantis har under våren fått motta hård kritik från hbtqi-organisationer och politiker för den nya ”Don’t Say Gay-lagen” som klubbades igenom den 28 mars och väntas träda i kraft den 1 juli i år. I lagen, som egentligen heter Föräldrars rätt inom utbildning, förbjuds hbtqi-prat i grundskolor för barn upp till nio år. För äldre årskurser måste all hbtqi-undervisning vara på en ”nivå lämplig för åldern”. Vad som är att betraktas som lämpligt och i vilken ålder är dock inte specificerat.