Tittar-favoriten Elektra Fence från RuPauls Drag Race UK säsong tre utsattes nyligen för en homofobattack under en tågresa mellan Euston och Manchester vilket Elektra själv berättar om på Instagram.

Det var när hon var på väg till cafévagnen för att köpa en kopp te som hon passerade en grupp personer bestående av fem män och fyra kvinnor som situationen snabbt blev hotfull.

– En av dem hoppade fram mot mig vilket fick mig att skrika till och då kallade gruppen mig för diverse homofobiska glåpord. Jag ignorerade dem och gick vidare eftersom jag var ensam.

När Elektra Fence skulle passeras dem igen på väg tillbaka till sin plats eskalerade situationen.

– En av männen tog tag i mig och jag knuffades ovanpå honom. Då slet han upp min jacka. Andra i gruppen började då att lägga sina händer på mig. Det var otroligt aggressivt och läskigt och jag var totalt hjälplös.

Som tur var hade 30-åringen lärt sig ett självförsvarsknep genom TikTok vilket gjorde att hon lyckades slita sig ur greppet och rapportera attacken till tågpersonal som var ett bra stöd resten av resan. Polis larmades till stationen där gruppen gick av men dök inte upp för att utreda händelsen vidare på plats.

– Risken för attacker ligger ständigt i bakhuvudet för många queera personer, inklusive jag. Oavsett om det är när jag håller mig fästmans hand, när jag går till jobbet i drag-smink eller när jag bara köper en kopp te på ett tåg. Jag vill att ni alla ska veta att jag är en stark och motståndskraftig person som har gått igenom värre saker i mitt liv. Trots det så borde jag inte behöva utsättas för det här.

Vidare skriver Elektra att händelsen och rädslan inte ska få påverka henne.

– Det var väldigt nära att jag bytte outfit efter händelsen för att smälta in bättre. Men nej. Vårt community har kämpat för hårt, att tona ner mig själv är inte ett alternativ. Jag tänker aldrig göra det. Jag tänker aldrig ändra på mig.