Hbtqi-communityt i Philadelphia, USA, har skakats av en våldshandling utanför en gayklubb för två veckor sedan. Eric Pope, 41, hemmahörande i Washington DC hälsade på vänner och tillsammans gick de till gaystället Tabu Lounge. Pope blev överförfriskad och eskorterades ut av väktare vid 01 på natten till den 16 april.

Till tv-kanalen WTXF berättar polisen att Pope blev slagen av en väktare utanför klubben vilket ledde till att han föll ihop medvetslös på marken. Han fördes till sjukhus med ambulans där han dog en vecka senare till följd av skadorna.

I ett uttalande från den aktuella klubben tillhörde väktaren inte deras ordinarie anställda utan var inhyrd genom ett externt företag. Polisen utreder fortfarande exakt vad som hände under kvällen och enligt Advocate väntas väktaren snart åtalas för dråp.

”Våld är oacceptabelt. Det är förbluffande att tänka att en person, vars jobb är att försöka förhindra otrygga situationer, orsakar skada eller i det här fallet död. Som alltid undersöker vi dessa händelser mycket noggrant.” säger distriktsåklagaren Larry Krasner till WCAU.

En reporter från en lokal tv-kanalen har delat en övervakningsfilm från händelsen på Twitter. Här ses Pope dansa på gatan när väktaren plötsligt stegar fram till honom och utdelar ett slag mot huvudet. Pope faller omedelbart till marken.

Varning för upprörande innehåll!