Spansk polis letar nu efter en man i 20-årsåldern i norra Spanien som de tror har mördat minst fyra män, men det finns även misstankar om att mannen kan ligga bakom fyra ytterligare dödsfall och ha gjort sig skyldig till ett fall av grov misshandel.

Misstankarna väcktes efter att en man utsattes för ett mordförsök i december 2021 under en dejt med en annan man som han träffat genom Grindr. Mannen försökte då injicera sitt offer med en flytande substans. När han misslyckades försökte han istället att strypa mannen men brottsoffret lyckades slå sig fri. I kampen tappade gärningsmannen sin ryggsäck där polis hittade drogen GHB.

Knarkfyndet i ryggsäcken och vittnesmålet från överlevaren fick polis att göra nya bedömningar av tre tidigare dödsfall under 2021 som först avskrivits som överdoser.

Nu arbetar polisen utefter hypotesen att mannen i 20-årsåldern hittar sina offer genom Grindr, bestämmer träff med dem i deras hem där han sedan injicerar dem med en dödlig dos av GHB för att sedan tömma deras bankonton, rapporterar El Mundo.

Flera hbtqi-grupper i den spanska regionen Baskien har nu gått ut och varnat communitymedlemmer för den misstänkta Grindr-seriemördaren.