Samhällskunskapsläraren Andrew Burgess stängdes av från sin tjänst på grundskolan Lenape i Pennsylvania, USA, förra fredagen.

Avstängningen kom kort efter att Burgess hjälpt en elev som mobbades på grund av hens transidentitet genom att ge hen telefonnumret till en stödlinje för hbtqi-personer, rapporterar Queerty.

Beslutet att ta bort Burgess från sin position har inte tagits med ro av elever på skolan och det blev snabbt tydligt att Burgess var mångas favoritlärare.

– Det var som ett slag i ansiktet på alla som brukade vända sig till honom, jag själv brukade regelbundet gå till honom när jag mobbades eller trakasserades på skolan, säger en elev till Channel 9.

– Han var en av de största allierade på skolan och han stöttar alla elever på alla möjliga sätt och väldigt många vänder sig till honom, säger en annan elev till Channel 9.

Skolledningen har inte kommenterat protestlistan med hänvisning till att personalärenden är sekretessbelagda. Hittills har 5 000 personer skrivit under namninsamlingen och i kommentarsfältet framgår att det både är elever på skolan och elevers föräldrar.