I onsdags invigdes Vienna Pride i Österrike. Det är ett tio dagar långt event där den stora kronjuvelen – Prideparaden – nästa lördag. Fram till dess har regnbågscommunityt och dess vänner ett fullspäckat program att avnjuta. En av programpunkterna var Dragqueen Storyhour på ett bibliotek där drugan Candy Licious skulle läsa barnboken Julian är en sjöjungfru för regnbågsfamiljer igår. Men sent i torsdags kväll hade en två meter hög mur byggts framför ingången.

Julian är en sjöjungfru, svensk utgåva.

På bilder delade på flera högerextrema sociala medier-kanaler poserar ”murarna” framför sin vägg. Väggen var målad i rött och vitt likt Österrikes flagga med texten ”#NOPRIDEMONTH” skriven över den.

Tidig på morgonen i fredags var polis på plats för att samla bevis och enligt bilder delade på Twitter påbörjades rivningsarbetet omgående.

Den högerextrema gruppen som tagit på sig aktionen har publicerat ett pdf-flygblad på sin hemsida där de förtydligar sitt motstånd mot sagoläsningen för barn, vilket Queer.de har rapporterat om.

”Vi kommer aldrig att acceptera att barn i det här landet indoktrineras med sexuell propaganda. Vi försvarar oss mot den statligt finansierade globala homoideologin och kommer bekämpa den var den än dyker upp”.