31-årige Tavon Silver var på väg hem tillsammans med sin fästman klockan 01 på natten till den första dagen av den amerikanska Pride-månaden. På tunnelbanan spelade han musik på sin telefon vilket upprörde en medresenär som tyckte att musiken var för hög.

”Han spelade också musik men min var högre. Han skrek ett homofobiskt skällsord och sa att jag måste sänka min musik” berättar Tavon från sjukhussängen till Fox 5 News.

När tunnelbanan stannade vid stationen Third Avenue 149th Street gick mannen till attack med en kniv med ett blad så stort att det ”hörde hemma i en Rambo-film” enligt paret.

”Helt plötsligt hade jag ett hål i min arm. Blodet sprutade överallt. Det var ett rakt hugg, han högg ut en enorm bit av min handled. Han bokstavligen högg av min handled. Om du tittade rakt in kunde du se skelettet. Sen gick han förbi mig när jag höll på att förlora medvetandet och förblöda på golvet och sa ‘där fick du din dumma bög’.

Igår meddelade polisen att de gripit en 52-årig man misstänkt för attacken. 52-åringen fångades på tunnelbanans övervakningsfilmer och är misstänkt för överfall med hatbrottsmotiv, brottsligt vapeninnehav och grova trakasserier.

”Jag tror att jag håller på att få tillbaka känseln i mina fingrar. Jag är bara glad över att ha kvar min arm och glad för att jag är vid liv” säger Tavon till Fox 5 News.