RFSL åter i Helsingborg

– Jag brinner för Helsingborgstad och jag tycker det är synd att folk flyttar här ifrån på grund av att det inte finns något för HBTQ-personerna. Helsingborg ska utvecklas som alla aldra städer, det är synd att det inte har funnits tidigare, så nu tar jag tag i det, säger Jenny Brandin till SR.

I en längre tid har Helsingborgarna tvingats vända sig till RFSL-Malmö, men nu bryts tystnaden och RFSL kommer åter finnas i Sveriges 8e största stad. RFSL har tidigare haft en avdelning i Helsingborg men den tvingades läggas ner efter att den stött på en hel del motgångar. I början på 00-talet hade de bland annat problem med nynazistgäng, bristande engagemang och ekonomiska problem.

Verksamheten la ner 2002 och var helt borta i nästan två år. När den sen öppnade igen 2004 var det åter igen ett bristande engagemang och redan 2005 lades verksamheten ner.

Men det är inte bara RFSL som kommer tillbaka till Helsingborg utan även nattklubben Septem som har premiär för i år. Festen är den 29 mars på The Tivoli Circus.