Den amerikanske pastorn Mark Burns har kandiderat till republikanerna i South Carolina. Tidigt imorse svensk tid stod det dock klart att han förlorade valet trots ett högljutt kampanjande de senaste veckorna. Mest uppmärksammat var hans svar när han tidigare i veckan intervjuades i The Stew Peters Show och frågades om han stod bakom lagstiftning som skulle göra att föräldrar som tillåter att sina barn får könsbekräftande vård kan dömas för barnmisshandel, vilket The Advocate har rapporterat om.

”Jag kommer inte bara att rösta för att försäkra att dessa föräldrar kan gripas för barnmisshandel eftersom transbarn inte existerar, det finns bara misshandlande föräldrar, punkt. Jag vill se till att dessa föräldrar ställs inför rätta. Vi borde börja sätta vissa av dessa föräldrar i fängelse för att ha förstört deras barns hjärnor, särskilt inom skolsystemet. En lärare som lär ut hbt och transsexualism groomar. All kommunikation om sexuell läggning inom skolsystemet måste omedelbart upphöra. Våra barn borde inte födas in i indoktrineringen. Det är som 1922:s Nazi-Tyskland igen” säger Burns och resonerar att ”indoktrinering” av barn gällande hbtqi-frågor är ett försök att sätta USA i gungning vilket är landsförräderi:

”Vi måste börja gripa folk för förräderi, börja ha offentliga förhör, och börja avrätta personer som döms skyldiga för förräderi mot den amerikanska konstitutionen”.

Se klippet från intervjusvaret som gått viralt nedan.