Svaret på den frågan är såklart nej. Även om vi dagligen ser människor måla upp en bild av att HBTQ-personer har lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter som andra så måste vi påminna oss om att så inte är fallet.

Motståndsrörelsen tar alla chanser den får för att måla upp Pride och dess syfte som något främmande, avvikande och rent av farligt. Den ter sig i allt från små nedvärderande kommentarer på sociala medier till hot, trakasserier och våld. För att inte tala om attacken i Norge under midsommarhelgen med den värsta utgången vi kan föreställa oss, mord.

Det som hände i Oslo ger en besk eftersmak av ilska, rädsla och hopplöshet. Men det visar också att Pride behövs. Det påminner oss om att kampen inte på något sätt är över och att vi måste fortsätta sprida kunskap och manifestera kärlek framför hat.

Just nu arrangeras den nionde Prideveckan i Blekinge och efter den stora flaggdebatten i Sölvesborg där regnbågsflaggans betydelse ifrågasatts så arrangeras även en parad i Sölvesborg. Paraden är viktig för att visa en annan sida av Sölvesborg än den som framhävs i debatten och stödja de HBTQ-personer som bor och verkar i Sölvesborg. Vi vet att majoriteten av Sölvesborgarna står upp för individens frihet och vi vet att majoriteten av Sölvesborgarna står upp bakom regnbågsflaggan och dess betydelse. Därför är paraden genom Sölvesborgs gator en viktig markering och du som står för allas lika värde är mer än välkommen att delta. Vi måste fortsätta stå upp för mänskliga rättigheter även i motstånd. Om vi inte gör det är kampen förlorad.