Förra tisdagen röstades lagen Respect Marriage Act igenom USA:s kongress, lagen ska skydda samkönade äktenskap efter Högsta domstolens beslut att riva upp Roe vs Wade. Den republikanske politikern Glenn Thompson var en av de 157 som röstade emot förslaget. Nu anklagas han för hyckleri efter att i fredags ha närvarat när hans son gifte sig med en man som sonen till NBC News beskriver som ”sitt livs kärlek”.

Även Thompsons pressekreterare har bekräftat att politikern och hustrun närvarade på bröllopet.

”Kongressledamoten och Fru Thompson var överlyckliga över att närvara och fira deras sons äktenskap under fredagskvällen då han påbörjade ett nytt kapitel i sitt liv. Paret Thompson är väldigt lyckliga över att välkomna deras nya svärson in i familjen”.

På bröllopet höll även Thompson ett tal till sonen och svärsonen som har delats av en annan bröllopsgäst till Buzzfeed. I talet hyllade Thompson sin sons val av partner och sa att alla föräldrars största förhoppning är att deras barn förblir friska, hittar sin egen väg och till sist ”hittar sin stora kärlek och får chansen att uppleva hur det är att bli gammal med någon som man älskar”.