Emelie, 26, Stockholm

Emelie

Hur känns det att Pride snart är slut?

– Det är sjukt tråkigt eftersom det är en free zone för oss alla. Man känner sig välkomnad överallt på ett sätt man inte gör annars. Det är extremt tråkigt att vi går tillbaka till den normala världen. Det är den bästa veckan på hela året.

Av fem stjärnor, vad ger du årets Pride i betyg?

– Det här årets Pride får mer än bara fem stjärnor. Den förtjänar tio.

Berätta något specifikt som hände dig under Pride!

– Jag träffade en Norsk tjej ute på en klubb och då pratade vi om att den här Priden är för Norge. Det slutade upp med att vi stod där och grät tillsammans. Det var det finaste under Pride – just det här att vi kan sammansluta och hålla oss starka tillsammans.

Var det här den bästa Priden av alla år…eller har du en annan favorit?

– Det här är första Priden som jag är helt ute till föräldrar och släkt. Så det är absolut den bästa. Nu har jag verkligen kunnat vara mig själv till fullo.  

Allan, 21, Stockholm

Allan

Hur känns det att Pride är slut?

– Det här är min första dag tyvärr… Jag har jobbat, så det är enda dagen jag har kunnat fira. Det verkar bli en storslagen kväll.

Berätta något specifikt som hände dig under Pride!

– Alltså jag brukar få komplimanger för mitt afro eller mina ögon. Men idag kom det fram en kille till mig som verkligen var gullig så vi ska snacka efter.

Grattis! Hur approachade han dig?

– Vi var inne i Kinkykvarteret och han frågade om mitt hår var på riktigt (skrattar). För han tyckte det var så pass snyggt.

Vad tyckte du om den kommentaren då?

– Jag blev glad och sa tack.

Vad ser du fram emot mest av den här kvällen då?

– Att träffa den här killen såklart.

Ronja, 26, Stockholm

Ronja

Hur känns det att Pride snart är slut?

– Det här är den första dagen jag firar Pride och det känns jättetråkigt att den är slut. Det har varit en underbar stämning. Liksom inga bråk, bara kärlek. Inte som på Stureplan en fredagkväll liksom.

Av fem stjärnor hur många ger du till årets Pride?

– Fem. Helt klart. Paraden var helt amazing. Och jag hade det så kul med mina vänner.

Var det något specifikt som hände under ditt Pride i år?

– Att stå på kungsgatan och dansa järnet. Alla är så jäkla glada. Det händer väldigt sällan att det är en sådan vibe. Det är så öppet och fritt. Jag hade önskat mig en flirt, man går ju här och känner sig som en jävla rockstar.

Tommy, 40, Stockholm

Tommy

Snart är Pride slut. Hur känns det?

– Det känns fruktansvärt, men det har varit så kul. Paraden var det absolut bästa, det var väldigt känslosamt. Efter Norge, att folk vågar gå… det är ren kärlek. Kolla jag har gåshud nu.

Vad har du för relation till regnbågscommunityt?

– Jag är originalklubbaren (skrattar). En gammal klubbis. Miss Inga och jag grundade Backdoor. Så jag har en stark relation till regnbågscommunityt.

Av fem stjärnor. Hur många får årets Pride?

– 4 minus kanske… Det här året har det varit svårt att hålla ihop. Det har varit så många fester och folk har splittrats. Jag känner inte den gemenskapen jag känt tidigare år.

Har något specifikt hänt dig under Pride i år?

– Ja men när jag såg alla barnfamiljer stå vid Prideparaden och vifta med regnbågsflaggorna. Jag får faktiskt tårar i ögonen. Det är så vackert. Det finns ett hopp om en framtid.

Robin, 26, Stockholm

Robin

Pride lider mot sitt slut. Hur känns det?

– Det är tråkigt… jag har firat nästan hela veckan. Det är kul att få en riktig finalfest nu. Jag ser fram emot överraskningsfesten. Benjamin Ingrosso hoppas jag kommer och kanske några schlagerartister.

Var det här den bästa Priden av alla år? Eller har du en annan favorit?

– Jag har bara varit med ett år innan och det var på ett flak men… det här var faktiskt minst lika bra. Det har varit sån sjuk stämning.

Var du med om någonting specifikt under Pride i år som du kommer ta med dig?

– Att få se Ukraina spela här. Kalush Orchestra. Det tycker jag är det finaste under hela Pride. Vi måste stå enade tillsammans nu och det här visar verkligen på det.