Sverigedemokraten Simon O. Pettersson utreds av sitt eget parti efter en text där han uppmanar till att ifrågasätta det han kallar för ”den homosexuella livsstilen”. I texten lyfter han bland annat fram homosexuella som promiskuösa. Som bevis för sin tes använde han ett citat från en intervju med The Guardian, där en homosexuell man berättar att han haft sex med flera män under New York Pride.

”Denna nivå av promiskuitet torde dock vara främmande för de flesta. 1700-talslibertinen Giacomo Casanova som under långa tider varit sinnebilden för en mästerförförare uppges ha haft sex med 132 kvinnor, denna siffra bleknar i jämförelse med vår tids homosexuella, som i många fall kan avverka flera personer på en helg” skriver Pettersson i en text publicerad på den högerextrema sidan Insikt 24, där han själv är chefredaktör enligt Tidningen Syre som var först att rapportera om händelsen.

Vidare drar han kopplingar mellan ”den homosexuella livsstilen” och apkoppor.

”Bör vi hylla den homosexuella livsstilen? Är det något positivt att inte vara förmögen till att ha en vanlig relation med det motsatta könet?” frågar sig Pettersson.

Enligt Uppsala Nya Tidning utreds nu Pettersson för sin text av Sverigedemokraterna.

QX har sökt Sverigedemokraterna utan framgång.