Det utbröt fest i Frankrike idag när den långa parlamentariska processen för att få igenom en jämställd äktenskapslagstiftning slutligen gick i mål. Till sommaren kommer de första paren av samma kön att kunna ingå äktenskap och det kommer blir möjligt för par av samma kön att närståendeadoptera.
I söndagens Nice-Matin lät dock Frigide Barjot meddela att rörelsen som samlat till motstånd mot ett äktenskap för alla, kommer ställa upp i kommunalvalen där kommande borgmästare, med vigselrätt och skyldighet, tillsätts.


Frigide Barjot ger inte upp - här vid en demonstration mot äktenskap för alla i söndags. På hennes T.shirt står: ”Folkomröstning - för alla”


”Vi ger inte upp” var budskapet inför tisdagens andra omröstning i den franska Nationalförsamlingen.
I bakvattnet av de allt mer hårdföra demonstrationerna mot reformen har rapporterna om våld mot homosexuella ökat i landet. Man har talat om att homofobins Pandoras ask nu har öppnats och Katolska kyrkans representanter har trots sitt motstånd mot äktenskap för alla, hårt kritiserat de meningsfränder som tagit till våld.
Frigide Barjot, en komiker som efter att ha funnit Jesus ställt sig på barrikaderna mot homoäktenskap, säger att man nu hoppas att en prövning av äktenskapslagen gentemot konstitutionen skall kunna sätta käppar i hjulet.
Men idag är det fest och saken är klar. Frankrike blev det 14:e landet att införa möjlighet för alla par att ingå äktenskap.

Frigide Barjot heter egentligen Virgine Tellene. Hennes artistnamn är en lek med Brigitte Bardot.

Oui - Ja! Det blev ett ja till äktenskap för alla
Kärleksfest i Paris idag!


Mer från Frankrike i bloggen Marie de Suéde