Hittills har USA rapporterat 13 000 bekräftade fall av apkoppor. I ett försök att hindra spridningen meddelade Biden-administrationen igår att de inför en ny oprövad strategi.

Av USA:s apkoppsvaccinlager har 50 000 vaccindoser öronmärkts. Dessa kommer att skickas ut till de regioner som står inför att hålla i en Pridefestival som då kommer att kunna erbjuda deltagare att vaccinera sig mot apkoppor.

Den första staden som ska få testa den nya strategin är Charlotte i North Carolina vars Pride är imorgon den 20 augusti till och med söndag den 21 augusti. 2000 extra vaccindoser kommer att finnas tillgängliga på plats, rapporterar Pink News. Dessa är utöver de 18 000 doser som redan finns i regionen.

De festivaler som därefter står på tur att testa den nya strategin är New Orleans Southern Decadence och Atlanta Black Pride.

”Sedan det första fallet bekräftades i USA har administrationen lett ett fullskaligt gensvar genom att göra tester, vaccin och behandlingar brett tillgängligt för communitys runt om i landet samt arbetat tillsammans med hbtqi-communityt för att få ut information och rätt resurser till de som nu har störst risk att smittas av viruset” sa Vita huset om deras apkoppsstrategi.