När polisen i Lincoln, England, delade med sig av flera glada bilder från stadens Prideparad i lördags följt av en film som visar när fyra poliser deltar i Macarenadansen lät sig kritikstormen inte vänta. I kommentarsfälten på polisens sociala medier står det klart att många ansåg att deras jobb var att bekämpa brott och inte ”vifta med flaggor” och ”partaja”.

”Vilket skämt Lincoln polis, vänligen gör erat jobb. Respektera uniformen, sluta vifta med flaggor och sluta blåsa i visselpipor. Engagera er i samhället genom att lösa problem och prioritera rätt” skriver en på Lincoln Police-twitter.

”Nästa gång du har inbrott och vill att polisen faktiskt ska dyka upp, säg till operatören att det är ett Pride-event hemma hos dig” skriver en annan.

De kritiska kommentarerna blev så många att polischefen Chris Haward fick gå ut med ett uttalande som försvarade kårens deltagande.

”Lincolnshires poliser är på Pride för att se till att alla som deltar får en säker upplevelse och ett lyckat event. Lincoln Pride är ett firande av inkludering och representation för hbtqi-communityt och Lincolnshires poliser är där för att stötta dem och bygga förtroende för vårat arbete. Jag förväntar mig att mina poliskonstaplar engagerar sig i människorna på Pride genom att prata, skratta, delta och till och med dansa när det är möjligt. Polisarbete handlar inte bara om att upprätthålla lagen och patrullera utan också om att engagera sig, visa förståelse och vara en del av samhället.

Vi vill att alla som deltar på Lincoln Pride ska veta att vi finns där för dem och att vi arbetar inkluderande. Pride är en av många fantastiska evenemang i vårat samhälle som vi är på plats för att säkra och ge medborgare möjlighet att se bortom uniformerna för de vi är”.