I Jönköping har man firat Pride hela veckan, festivalen Qom Ut startade i måndags och firandet kulminerar på lördag med stor parad genom Jönköping och med en PridePark i Rådhusparken. Efter paraden uppträder Storschlaget och Felix Hvit på scen! Mer info på qomut.se.

Loui Sand på besök i Eksjö
I småländska Eksjö har Kärleksveckan pågått sedan i måndags, det har bland annat varit politikerdebatt. Och enligt arrangörerna ”Tillsammans Eksjö” rådde det stor enighet om betydelsen av att diskutera vad man kan och bör göra för att alla ska kunna känna sig trygga och inkluderade i samhället. Alla fullmäktigepartier medverkade, även SD. Dessutom höll handbollsspelaren Loui Sand som invigde Stockholm Pride en mycket uppskattad föreläsning om sitt liv och sin resa på Olsbergs Arena. Imorgon avslutas Kärleksveckan med en regnbågsparad genom Eksjö stad med avslutning på Stora Torget. Samling 12.00 vid Eksjö Stadshus. Avgång 12.30 mot Stora Torget. Det färgsprakande bandet Louisiana Avenue leder paraden.

I Haparanda har det anordnats Prideevents hela veckan i och med Border Pride. Mottot är ”Gränslös kärlek” och på lördag anordnar man återigen en parad tillsammans med Torneå Pride i Finland. Starten sker på den finländska sidan kl 12.30 (finsk tid) på Viktorianska torget och avslutas på andra sidan gränsen på den svenska sidan i Stadsparken.

Även i Mariehamn på Åland har man firat Pride i veckan. Och imorgon är det dags för den stora paraden som avgår kl 16 från Torget i Mariehamn och avslutas på kajen vid Pommern där picknick vidtar i Engelska parken och programmet fortsätter.

I Stockholmsförorten Bergshamra anordnar man återigen en pridedag med ”Bergshamras färggladaste parad”. Klockan 13.00 vid södra Bergshamras tunnelbaneuppgång börjar mingel med ansiktsmålning och musik. Kl 14.00 går sedan tåget genom Bergshamra som avslutas på Bergshamra torg med ett litet scenprogram.

Nästa helg fortsätter Pridefirandet i städer som: Örebro, Sala, Kalmar, Östersund, Karlstad och Ulricehamn.

Mer info på QX Gaymap: QX Pridekalender!