Magnus, du har startat en insamlingsstiftelse, berätta, vad är syftet med den?
– Syftet med insamlingsstiftelsen är att lyfta unga HBTQIA-personer i Skåne mellan 16-25 år, som är verksamma inom konst, kultur och musik.

Vad ska man göra för att ha chans att få ta del av stipendiet?
– Först och främst ska du söka det, och du som söker behöver vara bosatt och verksam i Skåne. Söker gör du via hemsidan med en nomineringstext och förklaring till varför just du, eller den du nominerar, ska tilldelas stipendiet om 25.000 kr. Nomineringsperioden stänger den 15 september, så vänta inte. Vi har redan nu fått in ett tjugotal nomineringar, men vet att det finns ännu fler bra därute. Det ska bli otroligt spännande att gå genom alla nomineringarna tillsammans med resten av styrelsen – Patrik Jean, Mariette, Isabelle Hansson, Joakim Palm Karlsson, Emma  och Henrik Zetterberg.

Hur kommer det sig att du göra detta?
– Jag hade utställningen ”Familiar Face” på Klippans Konsthall för snart 2 år sedan, och den positiva responsen jag fick på den var enorm. Idén till ett stipendium föddes i samband med att kommunen köpte fem av verken, och jag kände att jag på ett eller annat sätt ville ge tillbaka. Nu står jag här med backning av Klippans kommun och deras kultur- och fritidschef, Arne Amnér, och ska tillsammans med dem stapla första utdelningen på benen den 15 oktober. Det känns otroligt stort och kul!

Vad tänker du att pengarna ska gå till?
– Jag hoppas att stipendiepengarna ska till att utveckla mottagarens passion inom sitt område, vare sig det är dans, målning, musik, foto eller annat. Att hen får en ekonomisk push att komma ett steg närmre den dröm de har.

Sök här: mrinsamlingsstiftelse.se