Noaks ark mission har arrangerat ett kristet tältmöte i Knektaparken i Jönköping. Evenemanget ägde rum samtidigt som Jönköping firade Pride med en tråkig avslutning. Prideparaden som skulle ha ägt rum i lördags tvingades hastigt ställas in efter att polisen av misstag skickat ut ett krav om att inga fordon fick åka i paraden. Ett krav som Pride-arrangörerna Jönköping Qom ut inte kunde garantera vilket ledde till att de i fredags ställde in Pridetåget.

Den inställda paraden tolkade vissa besökare av det kristna tältmötet som att Gud hört deras böner. Till den frireligiösa sidan Världen idag berättar Sigrid Bergström att ett specifikt inslag i den dagliga morgonbönen var just att Pridetåget inte skulle gå genom staden.

”Det här har varit ett stående böneämne bland bedjare i Jönköping under många år. För Gud är allting möjligt” säger Bergström till Världen idag.

QX ringde upp Rosita Lindblom som har ansökt om tillståndet för det kristna tältmötet i Knektaparken och hörde efter om deras bön kan ligga bakom den inställda paraden.

Hur har ni haft det hittills? 

– Alldeles helt fantastiska dagar och kvällar.

Enligt Världen idag har ni bett för att Prideparaden ska ställas in. Stämmer det? 

– Ja det är såhär att vi är kristna och tror på Jesus. Vi läser bibeln och tror på Gud, och där står det då att det är man och kvinna. Sen kan jag inte säga specifikt att vi har bett för att det ska ställas in. Det har inte jag gjort i alla fall, däremot har jag bett för att människor ska möta Jesus.

Så att Pride ska ställas in har inte varit ett specifikt böneämne under föregående veckas dagliga morgonbön? 

– Nej inte att det ska ställas in, absolut inte. Däremot att vi ska få möta människor. Om jag möter människor som lever kvinna och kvinna eller man och man eller är missbrukare och kriminella, ja allt som inte bibeln talar för, så vill vi självklart att människor ska omvända sig till det som är rätt helt enkelt. Det står jag för. Sen är det inte så att vi tvingar någon utan vi pekar på bibeln, förklarar Lindholm och fortsätter:

– Den som tror på Gud och är kristen tycker att det är fel med kvinna/kvinna och man/man.

Tältet där bönerna ska ha ägt rum i Knektaparken.