Gaybaren Jailhouse CPH fick fira 20 aktiva år – med ett bombhot. Det var under tidig söndagskväll som en bartender svarade i telefonen. På linjen hörs en mansröst säga att de ska bombas eftersom de är gay. Hotet efterföljs av ett skratt innan personen lägger på luren.

Kort efter ringer telefonen igen. Den som ringer upp säger att Jailhouse är en ”härlig plats”, i bakgrunden hörs flera röster skrika ”jävla gays”.

Bartendern ringer Jailhouse CPH-chefen Niels Lautrup Holm och berättar om hotet och chefen kontaktar polis som gör en blåljusuttryckning till Studiestræde i centrala Köpenhamn där baren ligger. En stor del av gatan spärrades av i cirka två timmar medan polisen undersökte platsen. Senare samma kväll öppnade baren igen. Till TV 2 Lorry säger anställda att de inte ville låta sig ”besegras av en idiot”.

Polis spärrade av Studiestræde utanför Jailhouse

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att de gripit en 15-årig kille misstänkt för hot mot en restaurang på Studiestræde.

Facebook kommenterar barchefen Lauturup Holm händelsen.

”Det är fakta att hbtqi+personer fortfarande förföljs 2022” skriver Lauturup Holm och riktar en förbannelse mot den som ringt:

”Till dig, som inte kan låta oss andra dansa i fred – må din röv klia och dina armar vara för korta för att nå den. Vi dansar vidare och kommer aldrig vika oss”.