Förra året spreds en film på sociala medier som visade när tre skolelever från en gymnasieskola i Kalifornien, USA, bajsade på en regnbågsflagga som de sedan spolade ner i en toalett. Flaggan hade tidigare stulits från ett klassrum där en lärare hängt upp den för att ta ställning för mångfald.

Samtidigt som videon spreds över internet gick skolkamraten Ava Hughes sista året på de defekerande elevernas skola. Hon blev besviken över sin skolas passivitet till händelsen och bestämde sig för att något behövde göras, vilket The Tribune har rapporterat om.

Tillsammans med andra studenter på skolan anordnade hon en protestaktion som fick namnet Coming Out Against Hate. Eventet lockade 300 personer och det var då dom Ava tog steget att komma ut inför folksamlingen.

”Jag var rädd för att komma ut så offentligt och för att vara involverad i initiativet. Till en början ville jag inte göra det, men det finns en gräns där det inte längre går att vara tyst. För då blir det bara värre” säger hon till The Tribune.

Idag har Ava tagit examen från sin tidigare skola och flyttat iväg för att studera på universitetet, men hon säger att protesten triggade flera positiva förändringar för hbtqi-communityt i hemstaden och att en attitydförändring är på gång.

”Jag hoppas att jag en dag kommer att kunna vara stolt över vart jag kommer ifrån, på riktigt”