Nima Gholam Ali Pour är en Sverigedemokratisk politiker från Malmö. Tidigare har han varit politisk sekreterare i Malmö kommun men nu är det alltså destination Stockholm och riksdagen som gäller där han i en intervju med SVT säger att han vill arbeta med ”trygghetsfrågor, skolpolitiska frågor och integration”.

En annan fråga som Gholam Ali Pour gått igång på är det faktum att Sankt Petri kyrkan i Malmö äger ett exemplar av barnboken Jag är Linus, en pojke med snippa, en barnbok som ingår i författaren Camilla Gisslows Jag är-serie med enkla berättelser om barn med transidentitet.

På Facebook berättar Gholam Ali Pour att han fått ett mejl från en person som sett boken i kyrkan och att han ”förstår att folk blir upprörda”.

”Det är en sak när vissa representanter för kyrkan har vänsterorienterade politiska åsikter. Det är en annan sak när kyrkan lägger ut barnböcker som handlar om pojkar som har kvinnliga könsorgan. Vem gör något sådant? Varför? Vilka barn tänker på sånt? Vem vill ta sitt barn till en kyrka där den boken finns på bordet? Vad säger det om själva kyrkan och dess syn på barn? Det är ju skrämmande.”

Vidare skriver han att Svenska kyrkan befinner sig i ”ett moraliskt förfall” och resonerar att kyrkan ”prioriterar vänsterpolitik framför Jesu budskap”.