Fotbollslegendaren och självutnämnda hbtqi-vännen David Beckham har skrivit på ett kontrakt för att marknadsföra landet Qatar inför fotbolls-vm. För det får han 150 miljoner brittiska pund av Qatar.

I en kritiserad 30 minuter lång reklamfilm visar han upp Qatar. Han äter delikatesser och luktar på kryddor, besöker öknen och åker båt.

”Perfektion” är ett av orden som Beckham använder för att beskriva landet.

I Qatar är homosexualitet olagligt och straffas med böter och upp till sju års fängelse för icke-muslimer. För muslimer är straffet för homosexualitet att stenas till döds. Det vill den öppet gay exilqatarien Nas Mohamed ändra på.

Nas Mohamed har startat en namninsamling för att hemlandet ska avkriminalisera homosexualitet. Protestlistan har han lyft i flera internationella medier och i ett öppet brev publicerat  av The Independent vädjar han till Beckham att använda sin makt och skriva under för hbtq-personer i Qatar.

En vädjan som inte verkar ha uppskattats av Beckham som nu har blockat Nas Mohammed på Instagram.

”Vill ni veta hur David Beckham svarade på mitt öppna brev? Han blockade mig på Instagram” skriver Nas Mohamed och publicerar en skärmdump som bevisar händelsen.