I tisdags var den internationella komma ut-dagen och regnbågspersoner samlades som runt lägereldar för att dela med sig av sina egna berättelser. Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre är öppet lesbisk, men har varit sparsam med detaljer kring när hon kom ut. Det ändrade hon på vid talarpodiet.

”Som för så många andra i hbtq-communityt var det inte lätt för mig att komma ut. Min familj var traditionell och konservativ. Att vara homosexuell i min familj var ingenting som kunde sägas rakt ut och firas. Men min familj, som många andra familjer, lärde sig att acceptera den jag var. De såg att vem jag älskar inte ändrar mig som person, det ändrade inte sakerna jag tyckte om att göra och det ändrade inte målen som jag hade i mitt liv” sa Jean-Pierre för att sedan rikta uppmärksamheten mot president Joe Biden och USA:s first lady Jill Biden.

”Just därför är jag så hedrad över att jobba för presidenten och presidentfrun, som har stått med hbtq-communityt i många år och kommer att fortsätta att stå tillsammans med de som kommer ut”.