Till tidningen The Guardian berättar läkarstudenten Hamed Sabouris pojkvän om det brutala mordet på 22-åringen.

Det var i augusti som Hamed stannades vid en av talibanernas vägkontroller i Kabul och försvann. Enligt hans familj kidnappades han av talibaner som torterade honom i tre dagar för att sedan avrätta honom med ett skott i bakhuvudet.

Det brutala mordet filmades och skickades sedan till familjen och pojkvännen. Familjen har nu flytt från Afghanistan och pojkvännen har gömt sig.

– Vi var som vilket par som helst i världen. Vi älskade, men talibanerna behandlar oss som brottslingar. De har mördat min livs kärlek och nu vet jag inte hur jag ska leva, säger pojkvännen till The Guardian och fortsätter:

– Jag har hotats av talibanerna om och om igen och nu flyr jag. Jag har många vänner från hbtq-communityt här i Afghanistan som också har kidnappats och torterats.

Pojkvännen berättar att han själv har gripits av talibaner tre gånger mellan maj och augusti i år. När han suttit frihetsberövad har han utsatts för misshandel, våldtäkt och tortyr med elchocker.

Nemat Sadat från hbtq-gruppen Roshaniya LGBT säger att alla regnbågspersoner i Afghanistan nu fruktar att det är de som ska bli ”den nästa Hamed Sabouri”.

”Under talibanernas styre finns det absolut ingen tollerans för hbtq-personers existens” skriver Sadat i en insamling till afghanska hbtqi-personer på Go Fund Me.