Den 8 november går amerikanare till mellanårsval. Valet hålls halvvägs in i den sittande presidentens mandatperiod och har stor betydelse för landet. Dels för att valresultatet ger en indikation på hur stort stöd den sittande presidenten har men också för att det nu ska bestämmas om det är republikaner eller demokrater som får majoritet i kongressen (vilket är direkt avgörande för hur stort inflytande presidenten får i inrikespolitiken). Runt om i landet ska också 36 delstater och tre territorier välja sin guvernör.

Det är alltså många politiska positioner på spel och i år är det också rekordmånga av kandidaterna som identifierar sig som öppna hbtq-personer, rapporterar NBC News.

Enligt siffror från LGBTQ Victory Fund kandiderar över 600 hbtq-personer i mellanårsvalet, det rekordhöga antalet kan jämföras med 2021 då det var 432 öppna kandidater.

”Samtidigt som delstatspolitiker och skolstyrelser attackerade oss som aldrig förut har hbtq-personer svarat med att ställa upp i valet med rekordhögt antal. Vi ser fler icke-vita hbtq-kandidater, fler trans-kandidater, fler ickebinära-kanditater än under något tidigare val. I november kommer alltså fler personer än någonsin förut få en valsedel med en öppen hbtq-kandidat” konstaterar Annise Parker som är vd för LGBTQ Victory fund.