Under årets schlagerkväll på Stockholm Prides stora scen hade Babsan bokats som konferencier. Just när det kommer till Stockholm Pride tar Lars-Åke Wilhelmsson mindre betalt för arbetet än vanligt för att stötta sitt community.

– Jag ställer upp på ett ganska billigt gage just för att det är Pride, så det är inte som att de skulle gå i konkurs för att betala min faktura, säger han till QX men avböjer att berätta exakt vilken summa som Stockholm Pride är skyldig honom.

Wilhelmsson säger att han har varit i kontakt med den avgående scenproducenten Gunn Lundemo och påmint om betalning.

– Det här är ju inte Gunns fel, hon är jätteledsen för att det har blivit såhär och för att Stockholm Pride inte har betalat min faktura.

– Schlagertorsdagen var den 4 augusti. Jag hörde av mig och påminde första gången den 8 september och sen igen den 15 september. Nu i fredags lovade de att jag skulle få mina pengar senast på måndag och idag är det onsdag. Det har gått många veckor sedan Stockholm Pride nu. Det är så trist att man ska behöva hålla på och tjata.

Wilhelmsson berättar att det här inte är första gången som Stockholm Pride missat att betala honom.

– Det har aldrig hänt att jag har fått en faktura betald i tid från dem. Sen har det inte heller varit så mycket jobb för mig på ett tag, det var först i somras som bokningarna började komma in igen. Det är inte som att jag går på knäna men det är klart att de ska betala för sig i alla fall. Man gör så jäkla mycket och är ute och representerar hbtq-svängen..

Så vad vill du ha från Stockholm Pride? 

– Jag vill att de ska betala fakturan, sen vill jag ha en låda Champagne som ursäkt.

QX dyker ner i Babsans faktura-gate

 

Vi ringer upp Stockholm Prides ordförande Fredrik Saweståhl och frågar vad som hänt med Lars-Åke Wilhelmssons pengar.

– Det här har inte kommit till min kännedom överhuvudtaget. Fakturor borde naturligtvis betalas om de har kommit in, säger Saweståhl och rekommenderar att vi kontaktar Stockholm Prides ekonomiansvarige eller kassör.

När QX når Jesper Graetsch som är kassör blir han märkbart förvånad över den obetalda fakturan.

– Jag vet ingenting om det här. Jag förstår naturligtvis att Lars-Åke Wilhelmsson är upprörd över att han inte har fått betalt. Jag är jätteledsen men jag vet inte något om den här fakturan, säger Graetsch och ger oss numret till ekonomichefen Fredrik Elliot.

När vi får tag på Elliot berättar han att fakturan inte kom till honom förrän i förra veckan och att den betalades igår.

– Pengarna borde komma till Lars-Åke idag. Vi på ekonomi fick fakturan från Gunn Lundemo förra veckan och sen dröjer det lite innan pengarna överförs eftersom det går igenom ett attestflöde.

Men Lars-Åke har påmint Gunn flera gånger under hösten och säger att hon inte har med den uteblivna betalningen att göra.

– Jag vet bara att jag fick en påminnelse om fakturan från Gunn förra veckan, och då reagerade jag på att jag inte hade sett fakturan förut.

Och där gick bollen vidare till Gunn Lundemo. QX ringer upp med samma fråga: Vad har hänt med Babsans faktura?

– Både jag och Babsan har skickat den till ekonomi för flera månader sedan. Babsan skickade den även till mig och jag vidarebefordrade den till ekonomi. Så jag vet inte riktigt vad som har hänt, det är lite lurigt, säger Lundemo och ger sin teori på varför Lars-Åkes pengar dröjer.

– Det jag tror var problemet är att fakturan skickats som ett excel-dokument, och på grund av att det inte var i PDF så har den inte automatiskt gått in i systemet. Men jag kanske har fel så jag ska inte säga för mycket.

Uppdatering: Under torsdagen meddelade Stockholm Prides ordförande Fredrik Saweståhl att Babsans faktura nu är betald.