Förra veckan attackerades talmannen för USA:s kongress, Nancy Pelosis man Paul Pelosi med en hammare av en okänd man i sitt hem. Gärningsmannen hade ingen koppling till Pelosi och har enligt polisen högerextremistiska sympatier.

Efter attacken delade Hillary Clinton en artikel från Los Angeles Times på Twitter om de högerextrema konspirationsteorierna som gärningsmannen sympatiserade med. I söndags tog den nya Twitter-ägaren Elon Musk till plattformen och tweetade ett svar till Clinton. Där delade han en konspirationsteori från högersidan Santa Monica Observer som felaktigt påstod att Paul Pelosi var berusad och bråkade med en manlig prostituerad som sedan attackerade honom. I Musks tweet med konspirationsteorin skrev han att ”det finns en liten möjlighet att det finns mer till berättelsen”, rapporterar Washington Blade.

Dagen efter hade Musk radera sin tweet.

Sedan den 28 oktober då Twitter-köpet officiellt gick igenom har det skett en uppsving av hatretorik mot hbtq-personer, svarta och judar på plattformen rapporterar DN med hänvisning till en rapport från The Network Contagion Research Institute. Enligt mätningen har till exempel användningen av rasistiska glåpord ökat med över 500 procent på bara en vecka.